مهمترین مصارف پرلیت

مصارف مهم پرليت منبسط شده عبارت است از تهيه بتن سبك وزن، پركنندگي، عايق حرارتي و صوتي، كشاورزي و نيز به عنوان صافي و يا ساينده بكار مي‌رود. پرليت را مي‌توان با نسبت‌هاي مختلف با سيمان مخلوط كرد و از ان قطعات سبك وزن تهيه كرد. ملات پرليت از ملات سيمان سبك‌تر بوده و هدايت گرمائي آن كم و جذب صداي آن بيشتر است. صفحات پرليتي را به كمك يك ماده چسباننده مانند گچ مي‌توان تهيه نمود. اين صفحات وزن كم داشته و به عنوان عايق‌هاي صوتي و حرارتي بكار مي‌روند .

ساخت عایق حرارتی و صوتی با پرلیت

مخلوط پرلیت، آزبست و یک ماده چسباننده نظیر گچ به صورت عایق حرارتی بسیار خوبی ساخته می‌شود که از آن به منظور عایق بندی مخازن و لوله‌ها تا دمای 1000 درجه سانتیگراد استفاده می‌شود. پرلیت بدلیل خواص سبکی، عایق صوت و حرارت بودن آن درصنایع ساختمانی، تهیه دیوارهای پیش ساخته عایق و پلاستر استفاده می‌شود. همچنین پرلیت در نماسازی ساختمان و تهیه قطعات سبک پیش ساخته و نیز بعنوان ماده افزودنی در تهیه بتون سبک استفاده می‌شود.

 

پرلیت در باغبانی

اضافه کردن پرلیت به خاک مزایای مهمی دارد، از جمله میزان جذب و نگهداری آب آن زیاد است که این موضوع سبب می‌گردد تا از تبخیر آب، جلوگیری شود و آب به مدت طولانی در خاک باقی بماند. مرطوب بودن خاک، موجب می‌شود تا نیاز خاک به آب کمتر باشد و بدین ترتیب از شسته شدن مواد غذایی خاک جلوگیری می‌شود. وجود خلل و فرج در پرلیت همراه با خاک، تبادل مواد و خاک را فزونی می‌بخشد و ریشه گیاهان به سهولت در خاک رشد می‌نمایند. از آنجایی که مواد شیمیایی و اسیدی بر آن اثر ندارد و نیز بدلیل خاصیت جذب آب بسیار بالایش، کاربرد وسیعی در کشاورزی و زراعت و باغبانی و گلخانه ها دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب